Vesa Junttila
Tunturikurjenkanerva

 (s. 10. joulukuuta 1941, Kittilä) on suomalainen taidemaalari ja kuvataiteilija. Hän asuu nykyisin Saariselällä. Taidekoulutusta Vesa Junttila on saanut isältään Einari Junttilalta ja Reidar Särestönimeltä. Hän on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa vuosina 1959 ja 1963 opettajinaan Torger Enckell, Tor Arne ja Unto Pusa.

Vesa Junttila on osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin Suomessa. Ulkomailla hänen taidettaan on ollut nähtävillä muunmuassa Tukholmassa, Norrköpingissä, Linköpingissä, Öölannissa, Jerusalemissa, Pariisissa, Bresciassa, Tromssassa ja Bordeaux’n alueella.

Vesa Junttilan töitä on nähtävillä Rovaniemen kaupungin sekä Kittilän, Joroisten, Ranuan, Tervolan, Inarin ja Övertorneån kunnan koelmissa kuten myös Saamelaismuseossa ja Haaparannan taidemuseossa. Hänen taulujaan on myös Helsingin pääpostin, Veli Aineen, Korpivaara Oy:n, Suomen Yhdyspankin, Helsingin Osakepankin, Pieksämäen Osuuspankin, Säästöpankkien keskusosakepankin, Liimattalan Taidekodin, Vuotson Porokylän ja Särestöniemen kokoelmissa.

Vesa junttilan teoksia on ollut Amnesty Internationalin postikorteissa ja kalenterissa.

Hän on tehnyt Orilammen Honkasaaren kappelin alttarimaalauksen Ylösnoussut Jeesus

Vesa Junttilan maalaukset koostuvat lukuisista hehkuvista värikerroksista ja hänen käyttämänsä tekniikka on hyvin aikaa vievä. Taulujen aiheena on useimmiten lappi, mutta hän on kokeillut myös urbaanimpia aiheita ja muotokuvia. Lapin tauluissa näkyy herkkiä kukkia, luolamaalausten kaltaisia poroja ja noitarumpuja. Vesa Junttila on myös liittänyt jokaiseen tauluunsa psalmin


Hinta: 450€
Paino: 3kg
Sisämitta: 45 x 37 cm
Ulkomitta: 55 x 47 cm

Tee tarjous