Mikael Stanowsky
Merenrantaa

Mikael Stanowskysta ei ole juurikaan tietoja taiteilijamatrikkeleissa. Kiinnostus lahjakkaan taiteilijan töitä kohtaan on kuitenkin kasvussa.

Mikael Stanowsky syntyi vuonna 1883 Käkisalmella puolalaissukuiseen käsityöläisperheeseen. 29-vuotiaana hän solmi onnelliseksi osoittautuneen avioliiton toisen taiteilijan, Ina Sjöströmin kanssa. Pariskunta tutustui Turussa mutta asettui Helsinkiin.

Stanowsky ei tiettävästi opiskellut taidekouluissa. Sitä, harjoitteliko hän maalausta itsenäisesti vai yksityisen opettajan johdolla, ei varmasti tiedetä.

Stanowsky keskittyi teoksissaan rakastamaansa luontoon. Pääosaa hänen töissään esittävät meri ja rantamaisemat. Kuvassa oleva teos on luultavasti syntynyt jollakin Stanowskyn lukuisista saaristomatkoista 1910-luvulla. Maisemien ohella Stanowsky maalasi jonkin verran asetelmia ja muotokuvia.

Stanowskyn tyyli on realistisen rehevää ja pelkistettyä. Erityisen taitava hän oli värien käytössä.

Stanowsky kohtasi sukunimensä vuoksi runsaasti ennakkoluuloja. Nimen venäläinen kaiku vaikeutti myös hänen pääsyään Helsingin taidepiireihin. Ulkopuoliseksi jääminen ei kuitenkaan sammuttanut intohimoa taiteeseen. Stanowskyn paras tuki ja läheisin työtoveri oli hänen vaimonsa


Hinta: 250€
Paino: 2kg
Sisämitta: 19 x 14 cm
Ulkomitta: 35 x 30 cm

Tee tarjous